Friss bazsalikommal készült pikáns melegszendvicskrém!
2017. április 24. írta: Süt a Mama Süt (SMS)

Friss bazsalikommal készült pikáns melegszendvicskrém!

Sokféleképpen variálható és nagyon finom krémes, ízletes melegszendvicskrém! 
A friss bazsalikom pedig pikánssá teszi!
Ezt a melegszendvicset nagyon sokszor elkészítettem már.
Gyors, egyszerű és apraja - nagyja oda van érte!


Fogadjátok sok szeretettel!

 

Hozzávalók / kb. 10-15 szelet kenyérre

500 ml paradicsomszósz
3 ek ketchup
15 dkg sonka
5 dkg vaj
1 lila hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
friss bazsalikom kb. 10 db levél
20 dkg sajt 

 

1. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, a lila hagyma és a sajt kivételével, összeturmixoljuk.

2. A lila hagymát kockára vágjuk és hozzákeverjük a krémhez.

 

dsc01316_-1.jpg

 

3. A kenyeret felszeleteljük, megkenjük a melegszendvicskrémmel.

4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a sajtot lereszeljük, rászórjuk a kenyerek tetejére és egy tepsibe rakjuk őket.

5. A kenyereket berakjuk a sütőbe és kb. 10 percig sütjük, amíg a tetejük egy picit megpirul.

 

dsc01354_-1.jpg

                                

                                                                      Jó étvágyat!

 

 

Nehézségi szint : Extra könnyű :)
Elkészítési idő : kb. 10 - 15 perc
Jó tanácsok kezdőknek : A friss bazsalikomból, ha marad tegyük a fagyasztóba, ha szükség van rá, vegyük elő.Pikk - pakk kiolvad és az íze ugyanolyan pikáns marad!
Időnként kiegészítem a melegszendvicskrémet, pl. olívabogyóval, vöröshagymával, mogyoróhagymával.
Tálalhatjuk rukkola salátával, ketchuppal, majonézzel. 

q

A bejegyzés trackback címe:

https://sutamamasut.blog.hu/api/trackback/id/tr1912445181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása