Sokféleképpen variálható és nagyon finom krémes, ízletes melegszendvicskrém!
A friss bazsalikom pedig pikánssá teszi!
Ezt a melegszendvicset nagyon sokszor elkészítettem már.
Gyors, egyszerű és apraja - nagyja oda van érte!
Fogadjátok sok szeretettel!
Hozzávalók / kb. 10-15 szelet kenyérre
500 ml paradicsomszósz
3 ek ketchup
15 dkg sonka
5 dkg vaj
1 lila hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
friss bazsalikom kb. 10 db levél
20 dkg sajt
1. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, a lila hagyma és a sajt kivételével, összeturmixoljuk.
2. A lila hagymát kockára vágjuk és hozzákeverjük a krémhez.
3. A kenyeret felszeleteljük, megkenjük a melegszendvicskrémmel.
4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a sajtot lereszeljük, rászórjuk a kenyerek tetejére és egy tepsibe rakjuk őket.
5. A kenyereket berakjuk a sütőbe és kb. 10 percig sütjük, amíg a tetejük egy picit megpirul.
Jó étvágyat!
Nehézségi szint : Extra könnyű :)
Elkészítési idő : kb. 10 - 15 perc
Jó tanácsok kezdőknek : A friss bazsalikomból, ha marad tegyük a fagyasztóba, ha szükség van rá, vegyük elő.Pikk - pakk kiolvad és az íze ugyanolyan pikáns marad!
Időnként kiegészítem a melegszendvicskrémet, pl. olívabogyóval, vöröshagymával, mogyoróhagymával.
Tálalhatjuk rukkola salátával, ketchuppal, majonézzel.