Házi készítésű pizza, olaszosan!
2017. június 05. írta: Süt a Mama Süt (SMS)

Házi készítésű pizza, olaszosan!

Sziasztok!

Mostanában egy kicsit döcögősen megy a blog vezetése...
Ebben a sokszor gyönyörű időben, a gyerekek állandóan nyaggatnak " anyaaa menjünk kiiii, csak egy kicsiiiit " :D
A kicsiből persze az lesz, hogy beesünk fürdésre, majd vacsora és alvás :D és persze ez így is van jól!
Viszont így a főzés-sütés kivitelezése vagy elmarad és csak egy gyors szendvicsre, rántottára és barátaira marad idő ( ami persze csak vacsira jöhet szóba ) vagy  'csak'  fotózásra nem marad idő...

Ezért kérem legyetek türelmesek :)

Hoztam nektek, egy nagyon olaszos pizzát! Fantasztikus a tésztája, a feltétet, pedig ízlésetekhez igazíthatjátok!
Mi vékonyan szeretjük a tésztáját, így igazán olaszos lesz! 
Próbáljátok ki, jól jön egy olyan hétvégén pl., amikor a család kikapcsol, lazít vagy túrázik. A tésztát összedobjátok mielőtt elmentek, így ha haza jöttök, már  csak egy-két apróság marad az elkészítéséhez!


Fogadjátok tőlem sok szeretettel!

 

Pizza szósz hozzávalói :

500 ml sűrített paradicsom 
1 dl olíva olaj
2-3 db fokhagyma gerezd
kisebb vöröshagyma
csipetnyi só
2-3 tk. cukor
oreganó ízlés szerint ( én 1-2 ek. tettem bele )
friss! bazsalikom ízlés szerint ( én kb. 10 db-ot tettem bele )


Elkészítése :

A hagymákat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, a többi hozzávalót hozzáadjuk, majd össze turmixoljuk.

 

Pizza tészta :

500 g finomliszt ( 250 g finomliszt és 250 g 00-s liszt extra finom liszt, kifejezetten pizza lisztet használtam ) 
1,5 dl olíva olaj
2,5 dl víz
2 tk. só
1 csipetnyi cukor
7-8 g friss élesztő

 

 

pizza_hozza_valok1.jpg

 

 

Elkészítése :

A vizet és az olajat egy keverőtálba vagy dagasztó tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Az élesztőt belecsipkedjük. Alaposan össze keverjük és letakarjuk egy konyharuhával. Kb. 1-2 óra szükséges a megkeléséhez.
Ha megkelt, harmadoljátok, majd kinyújtjuk egy alaposan belisztezett gyúródeszkán. A sütőnket maximális hőfokra állítjuk és előmelegítjük.
( Fél kg lisztből 3 db 32 cm-es pizza készíthető el )
Megkenjük a pizza szósszal és rátesszük a feltétet!

 

 

pizza_hozza_valok2.jpg




Feltét : 

prosciutto sonka
1 db főtt tojás
2db mogyoróhagyma
2-3 db koktélparadicsom
pár db olívabogyó
fél kaliforniai paprika 
4 féle sajt ( Parmezán, mozzarella, fehér és vörös cheddar sajt rezselve )
Sütés után : Friss rukkola 

 

 

pizza_cover-croopped.jpg

 

 

                                                                               Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő : 2-3 óra
Nehézségi szint : Könnyű
Hasznos tanácsok kezdőknek : A pizza tésztának ruganyosnak kell lennie!!!
Biztos láttatok más olyan videókat, ahol dobálják az olaszok a pizza tésztát, ezt csak akkor  lehet megcsinálni, ha nem túl híg, de nem is túl sűrű és kemény a tészta.
A tésztát, ha kinyújtottuk úgy a legkönnyebb a pizza formába rakni, hogy a jól belisztezett sordófánkra elkezdjük óvatosan feltekerni, majd letekerve a formába helyezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutamamasut.blog.hu/api/trackback/id/tr10012558349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása