Kedves olvasóim!
Újra itt vagyok...
1,5 hétig vendégeskedtünk és egy nagyon kedves házaspárt ismerhettünk meg.
Így egy kisebb szünet után, de újra kedveskedni szeretnék nektek, egy nagyon egyszerű, túrógomboccal, ami a sütőben fog sülni.
Mindenkinek szeretettel ajánlom, mert nagyon gyorsan kész van és egy fáradt nap után is képes az ember lánya :D egy kis nasit az asztalra tenni!
Frissen, melegen vagy langyosan a legfinomabb, de másnap is tökéletesen omlós maradta a gombóc!
Aki még fokozni szeretné az élvezetet, megtöltheti aszalt gyümölccsel vagy csokival!
Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók :
50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
5 dl tejföl
4 tojás
10-12 dkg porcukor
csipetnyi só
1. A túrót összetörjük villával, hozzáadjuk a búzadarát, a citrom reszelt héját, egy csipetnyi sót és a 2 tojás sárgáját. Pihentetjük 1/2 - 1 órát , hogy a dara megszívja magát.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokon!
2. A 2 tojás fehérjét felverjük habnak, hozzákeverjük óvatosan a túróhoz. Formázzunk a túróból gombócokat és helyezzük egy tűzálló tálba.
3. A tejfölt keverjük össze a porcukorral, a maradék 2 tojásssal és ötsük a gombócokra.
4. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ha megsült a tetejét megszórhatjuk egy kis porcukorral.
Jó étvágyat!
Nehézségi szint : Extra Könnyű
Elkészítési idő : 1/2 óra
Jó tanácsok kezdőknek : Ha vízes kézzel gyúrjuk a gombócokat kevésbé ragad a kezünkre!